zondag 28 september 2014

Hoofdpijn of migraine. Weg ermee!

De Bellabaci cupping massage

Een zeer effectieve behandeling voor hoofdpijn en migraine


Volgende keer dat u hoofdpijn heeft of migraine, in plaats van het nemen van een hoofdpijnpil probeer dan de Bellabaci Massage Cups. Bij migraine is er mogelijk sprake van tijdelijke vernauwing van de bloedvaten naar de hersenen. Stress veroorzaakt spierspanning en spasmen aan de basis van de schedel en een tijdelijke vernauwing van de bloedvaten. Dientengevolge, verwijden de bloedvaten in en rond de hersenen om te compenseren voor de verminderde zuurstof. Deze druk van deze verwijde slagaders op de hersenzenuwen veroorzaakt de ernstige kloppende pijn die men ervaart bij migraine.


Uit medische statistieken blijkt dat de meest populaire reden om een arts te bezoeken is voor de behandeling van pijn, en de meest voorkomende pijnen zijn hoofdpijnen. Over het algemeen is de behandeling van hoofdpijn het nemen van een hoofdpijnpil. Soms zijn er andere gevaarlijke onderliggende oorzaken waar de hoofdpijn aan te wijten is, in die gevallen is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken. 
(Zie hieronder).

U als hoofdpijn cliënt weet welke last de frequente hoofdpijnen met zich meebrengt. Uw kwaliteit van leven wordt negatief beïnvloed, de pijn is schrijnend en slopend, en de hoofdpijn komt vaak op het meest ongelegen moment.

Een holistische benadering met de Bellabaci cups.

Nu is er een niet-chemische, niet-invasieve behandeling. Door simpelweg de Bellabaci Body Cups rond de zevende halswervel te plaatsen en te laten staan gedurende 10 minuten kan de hoofdpijn verminderen. 
Dit zorgt ervoor dat er vers zuurstofrijk bloed naar het hoofd stroomt, het verwijderen van toxines en vermindering van de nekspierspanning, wat vaak de belangrijkste oorzaak is van hoofdpijn.

 De Bellabaci massage cups zijn ronde silicone hand geperste cups. 
De Bellabaci cups worden toegepast op het lichaamsoppervlak door middel van vacuüm zuigkracht. Door simpelweg de silicone cup in het midden te knijpen en op de huid te plaatsen ontstaat er in de cup een vacuüm wanneer deze langzaam wordt losgelaten. Door het creëren van een zuigende en lage druk in dit gebied wordt al het bloed naar het oppervlak gezogen waardoor onmiddellijk verbetering is van de doorbloeding. In het bijzonder, cupping herstelt en regelt de spanning in de slagaders het ontspant hele erge gespannen slagaders en het verstevigt de slappe slagaders. 
Als men een Cupping Therapie behandeling ondergaat op bepaalde gebieden op de rug wordt het gehele lichaam gereguleerd.
Door de jaren heen zijn vele cliënten met succes behandeld met de Cupping Therapie voor hun hoofdpijn. De behandeling heeft bewezen dat de hoofdpijn verminderd en de frequentie van de hoofdpijn. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn zoals de onverklaarbare chronische dagelijkse hoofdpijn, migraine, cluster hoofdpijn, spanningshoofdpijn, sinus type hoofdpijn en hoofdpijn veroorzaakt door spier-skelet of nek spanning.





Door de Bellabaci cups aan de basis bij de zevende halswervel te plaatsen en 10 minuten te laten staan kan er een cup kiss of blauwe "plek" ontstaan. 
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te blijven masseren. 
Dan krijgt u geen cup kiss.






De Cup kiss

Vele mensen zullen ook het effect van de cupping als raar ervaren en beredeneren. Omdat het zo’n effect geeft op de huid, dan zal het niet goed zijn. Hier onder de oosterse benadering van een cup Kiss of blauwe plek.

Waar er sprake is van bloed, lymfe, energie en cellulaire puin in het lichaam, zal cupping sporen achterlaten dat de stagnatie is verplaatst van de diepere weefsellagen naar de oppervlakte, waardoor vers zuurstofrijk bloed, glucose, mineralen en hormonen naar de onderliggende weefsels worden verplaatst.

De kleur en het patroon van de "blauwe plekken" is afhankelijk van de mate van stagnatie in het gebied, en 
kan variëren van een helder rode plek tot een donker paarse plek, meestal duurt het 3 tot 7 dagen tot dat deze wegtrekt. Als er geen stagnatie aanwezig is, zal er slechts een licht roze plek of gloed te zien zijn,welke in een paar minuten tot een paar uur verdwijnt. Plaatsen waar sprake is van een oud trauma of letsel kan meerdere behandelingen vereisen om de stagnatie te verwijderen.
In de vervolgbehandelingen zullen de plekken niet zo ernstig meer zijn als de toxines en stagnaties verwijderd zijn uit het lichaam
Een ander alternatief om geen blauwe plekken te veroorzaken, in het geval bij hoofdpijn, is dit moeilijk om zelf te doen maar is er misschien een mogelijkheid dat dit een eventuele partner een massage geeft met de Bellabaci bodycups over de nek en schouderbladen, de cup dan niet laten staan.
In veel landen zijn de "blauwe plekken" geen issue; miljoenen mensen hebben ervaren dat cupping een verbazingwekkende ontgiftende effect heeft en een diepe werking. In landen waar reguliere geneeskunde overschaduwt wordt door de holistische geneeskunde dus natuurlijke benadering. Deze verkleuringen wordt liever geïnterpreteerd als schade in plaats van dat zij het zien als stagnatie wat naar het huidoppervlak wordt getrokken.  
Wanneer mensen eenmaal de oosterse benadering begrijpen, de oorzaak van de cup kiss en zij ervaren de geweldige helende resultaten, dan zijn hun zorgen verdwenen.

Een holistische benadering van de behandeling is noodzakelijk omdat dit zal ingaan op de onderliggende oorzaak van uw hoofdpijn. Bijvoorbeeld wanneer de hoofdpijn komt door spierspanning dan wordt, het letten op je houding, specifieke oefeningen, stress management en zelfmassage aanbevolen. De cupping zal spierspasmen en spanning in de nekgebied verlichten. Als de sinussen zijn geblokkeerd, dan zal de voeding en het milieu moeten worden aangepakt, en zal eventuele medicatie voorgeschreven worden voor de behandeling van een onderliggende infectie. In dit geval zal de cupping bijdragen tot het elimineren van congestie. Elke patiënt heeft een andere oorzaak voor hun hoofdpijn en moet worden behandeld.

Voor diegene zoals u of uw geliefde, die last hebben van frequente hoofdpijn en diegene die "alles geprobeerd" hebben moedig ik u aan om deze eenvoudige techniek te proberen, de behandeling zal u voorzien van verlichting van uw pijn.

Naast cupping, kunnen veranderingen in voeding en levensstijl vaak de frequentie van hoofdpijn en de hoofdpijnen verminderen. In dit verband kunnen de volgende suggesties nuttig zijn.
Voor sommige mensen kan voeding een trigger zijn voor migraine. Experimenteer welke voeding. De meest voorkomende probleem voedingsmiddelen zijn:


tannines in thee, rode wijn en appel cider en chocolade
oude kaas
andere zuivelproducten
pinda's
pluimvee — met inbegrip van eieren
cafeïne in koffie, thee en cola dranken
sulfaten in verwerkt vlees en zeevruchten
rundvlees
tarwe
levensmiddelenadditieven zoals MSG, kunstmatige zoetstoffen (aspartaam)
voedsel kleurstoffen sterk verwerkt of verpakt voedsel

Als u wilt weten of één van deze voedingsmiddelen een trigger voor u zijn, experimenteer door een paar weken één van deze producten niet te nuttigen en bekijk dan welke verandering er optreedt in de frequentie of de ernst van uw hoofdpijn. Bovendien kan voorgeschreven medicijnen bij sommige mensen ook hoofdpijnen en migraine veroorzaken. Lees daarom de gebruiksaanwijzing die erbij wordt geleverd en als hoofdpijn/migraine een mogelijke bijwerking is, overleg met uw doktor of er een alternatieve medicatie kan worden voorgesteld.

Zoek medische hulp als je hoofdpijn gepaard met gaat:

Wazig zicht, zwakke ledematen, verlamming, toevallen, gevoelloosheid, en moeilijk spreken of u persoonlijkheid verandert.
Koorts, huiduitslag, kortademig of nekpijn.
Een plotseling begin met ernstige pijn.
Pijn patroon is anders dan uw gebruikelijke type van hoofdpijn.
Plotseling begint of wordt nog verergerd door inspanning, bukken, hoesten of seksuele activiteit.
Ernstige misselijkheid en / of braken.
Als de effecten negatief op uw kwaliteit van leven zijn.


nota over MOH (medicatieovergebruikshoofdpijn)

MOH of Chronische hoofdpijn zijn zeer gemeenschappelijk maar moeilijk te diagnosticeren. Overmatig gebruik van medicatie verergert de hoofdpijn. Als u medicatie genomen hebt voor ernstige hoofdpijn meer dan twee keer per week gedurende meer dan 3 maanden, dan zou u een verhoogt risico lopen voor MOH. Als u vermoedt dat u aan MOH lijdt dan is het essentieel dat u onder behandeling te zijn bij u doktor. Sommige medicijnen kunt u gelijk mee stoppen, sommige moet u afbouwen. Uw arts moet u hierin begeleiden om te stoppen met de medicijnen.


Zelfhulp voor hoofdpijn:


Uitdroging is een belangrijke oorzaak van hoofdpijn. Zorg ervoor dat je ten minste 1,5 liter water per dag drinkt. Geen andere vloeistoffen.
Probeer bij te houden wat de triggers van uw hoofdpijn zijn dit kan zijn bijv. flikkerende lichten (TV, PC- schermen, TL-lampen), stress, iets in uw dieet (ijshoofdpijn, kaas, wijn, gedroogde vruchten, junkfood, levensmiddelen met een hoog vet en suikergehalte), het weer, sterke geuren, strakke haaraccessoires, buitensporige beweging, nek spanning, slechte houding, bloedsuiker dips en pieken door maaltijden over te slaan, stimulerende middelen (cafeïne, sigaretten, suiker), PMS. Zodra u weet welke trigger het is dan deze trigger elimineren of het blootstelling eraan verminderen.
Leer stress management en ontspanningstechnieken die u helpen tijdens de onvermijdelijke ups en downs van het leven.
Eet gezond, elke dag verse groenten en fruit.
 Regelmatig lichaamsbeweging.
Komt je hoofdpijn door een andere oorzaak (bijvoorbeeld hypertensie) zorg er dan voor dat u de 
onderliggende oorzaak aanpakt.

Bellabaci verzorgt trainingen in Rotterdam en bij de Anbos. Zie voor meer informatie de website www.bellabaci.nl











Bellabaci Nederland
Abeelhof 12
3053 KL  Rotterdam
06-55343924

1 opmerking:

  1. youtube.com.mypornadvice.com - youtube.com
    youtube.com.mypornadvice.com YouTube.mypornadvice.com. youtube.com.mypornadvice.com youtube mp3 youtube.com.mypornadvice.com youtube.com.mypornadvice.com youtube.com.mypornadvice.com

    BeantwoordenVerwijderen