dinsdag 8 juli 2014

Bellabaci Cupping en Reuma







Naarmate we ouder worden zijn er veel dingen die zich ontwikkelen waar we mee moeten leren leven. 
Het moeilijkst zijn waarschijnlijk leeftijdsgebonden ziekten en aandoeningen. 
Het accepteren van de pijn en ermee te leren leven is makkelijker gezegd dan gedaan.

Studies in de VS hebben aangetoond dat 1 op de 2 personen een vorm van reuma krijgt rond de leeftijd van 40. 
Reuma is een overkoepelende term voor veel verschillende aandoeningen maar het wordt meestal gekenmerkt door pijn, zwelling, minder bewegingsvrijheid, warmte, stijfheid en moeite met zitten en buigen.

Het is moeilijk om dit soort kwalen te accepteren en meestal tegen de tijd dat u naar een arts gaat, is het al zo ver gevorderd dat pijn management een dagelijkse zorg is.
Afhankelijk van het type en het gebied van reuma zal de behandeling variëren.

Is het dagelijkse artrose door normale slijtage of is het reumatische artritis (dit is een auto-immuun ziekte waarbij uw lichaam de eigen cellen aanvallen in de gewrichten). Nadat röntgenfoto’s en bloedbeeld vaststellen welk type u heeft, wordt er meestal eerst symptoom bestrijding gedaan zoals het voorschrijven van pijnstillers en cortisones.

Vandaag de dag  zijn we moe van dergelijke medicijnen als gevolg van de “schade” die het in andere gebieden van ons lichaam veroorzaakt, zoals maagzweren. 
Natuurlijke therapie wordt steeds meer en meer populair wanneer we streven naar het vinden van genezing en evenwicht in ons lichaam terug te brengen. 
Een van de meest effectieve van deze is Cupping Therapie.

Cupping is een oude therapie uit de Aziatische cultuur en is uitgegroeid tot een populaire methode voor de behandeling van veel aandoeningen die tegenwoordig ook sinds enkele jaren in het westen wordt toegepast. 
Een therapeut plaatst verwarmde glazen cups over het gebied. Studies hebben aangetoond dat het zeer efficiënt is in het geven van verlichting bij pijn en ontstekingen, ook verbetert de bloedsomloop waardoor verse zuurstof en voedingsstoffen naar het behandelde gebied stromen waardoor genezing plaatsvindt. De ontgifting verbetert de beweging en de behendigheid.


Bellabaci Cupping Therapie is een massage die u zelf dagelijkse kunt gebruiken voor verlichting van pijn en genezing. U kunt ze zelf gebruiken als home treatment, dit betekent dat u uzelf trakteert wanneer de noodzaak zich voordoet en u neemt het met u mee wanneer u reist. De cups zijn gemaakt van 100% medische kwaliteit siliconen.



Ze zijn makkelijk te gebruiken als je de cup inknijpt, op het pijn gebied zet, zodra de cup vacuüm trekt laat u de cup een paar minuten staan.

Als u deze laat staan, houdt er dan rekening mee dat u de ‘cup kiss’ (kleine rode bloeduitstorting die na een aantal dagen vanzelf weer verdwijnt) krijgt. Wilt u dit niet dan kunt u het gebied masseren met olie. Vaak voelt u gelijk verlichting en hoe vaker u de cups gebruikt hoe vaker de verlichting zal toenemen. Start door de cups 3 keer per week te gebruiken en indien nodig na twee weken dagelijks.


Mocht u problemen hebben met het geven van een massage bij uzelf, neem dan contact op met Bellabaci Nederland d.m.v. het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden voor een massage met uitleg om de cups thuis te gebruiken.

Ook zijn er meestal wel behandelaars bij u in de buurt. 
Zie onze pagina "Bij u in de buurt" 



Bellabaci website klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten